مطالعه در آلمان

سوالات متداول

Study in Germany: Frequently Asked Questions

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تحصیل در خارج از کشور در آلمان، از فرایند پذیرش در دانشگاه های آلمان، هزینه تحصیل در آلمان (و یا عدم آن) و درخواست های دانشجوی آلمانی برای تحصیل در آلمان و بیشتر، با ما همراه باشید.

۱. آیا می توانم در آلمان رایگان تحصیل کنم؟

۲. دانشگاه های آلمان چه مدارکی را ارائه می دهند؟

۳. چگونه می توانم در آلمان تحصیل کنم؟

۴. شرایط ورود به آلمان برای تحصیل در خارج از کشور چیست؟

۵. آیا باید به آلمانی صحبت کنم؟

۶. چگونه می توانم در دانشگاه های آلمان اعمال کنم؟

۷. آیا برای تحصیل در خارج از کشور در آلمان نیاز به یک ویزای دانشجویی آلمانی دارم؟

۸. کجا می توانم در آلمان تحصیل کنم؟

۹. تفاوت بین دانشگاه و “Fachhochschulen” چیست؟

۱۰. آیا هزینه تحصیل برای پوشش هزینه های زندگی در دسترس است؟

۱۱. در دوران تحصیل من کجا زندگی خواهم کرد؟

۱۲. آیا می توانم در طول تحصیلاتم در آلمان کار کنم؟

۱۳. آیا می توانم در تحصیلاتم در آلمان بمانم؟

۱. آیا می توانم در آلمان رایگان تحصیل کنم؟

این بستگی به سطح تحصیلات، کشور مبدا و کشور دارد که در آن تحصیل می کنید. هزینه های تحصیلی در همه دانشگاه های عمومی در سال ۲۰۱۴ در نظر گرفته شده است، اما اعلام شده است که دانشگاه های جنوب غربی بادن-وورتمبرگ آموزش های خود را دوباره هزینه تحصیل برای دانشجویان غیر اتحادیه اروپا / EEA که از پاییز ۲۰۱۷ آغاز می شود. این بر دانشجویان یا دانشجویان غیر اتحادیه اروپا از کشورهای عضو اراسموس، از جمله کشورهای غیر اتحادیه اروپا مانند ترکیه و ایسلند، تاثیر نمی گذارد. هزین هزینۀ آن در هر ترم ۱۵۰۰ تومان تعیین خواهد شد و بنابراین به ۳،۰۰۰ یورو در سال می رسد (~ ۳،۳۰۰ یورو). دانش آموزانی که مدرک دوم را دریافت می کنند، مبلغی معادل ۶۵۰ یورو در هر ترم یا ۱۳۰۰ یورو در سال (~ ۱۴۰۰ دلار آمریکا) پرداخت می کنند.

ممکن است که هزینه های تحصیل در خارج از اتحادیه اروپا / EEA در سال های آینده دوباره به کشورهای دیگر بازگردانده شود، اما تا ماه مه سال ۲۰۱۷، تحصیلات مقطع کارشناسی در سایر دانشگاه های دولتی آلمان، برای همه دانش آموزان هر دو در خارج از اتحادیه اروپا با این حال، شما باید هزینه اداری اسمی را در هر نیمه، که معمولا کمتر از ۳۰۰ یورو (~ ۳۳۰ دلار) است، پرداخت کنید.

برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، هزینه تحصیل هنوز هم وجود دارد. این هزینه ها ممکن است اجتناب شود (یا قطعا به طور قطع) اگر قبلا از یک دوره کارشناسی در آلمان در چند سال گذشته فارغ التحصیل شده اید. اگر در مقطع کارشناسی تحصیل کرده اید در یک کشور دیگر، شما به عنوان یک دانش آموز غیر متقاضی طبقه بندی می شود و باید هزینه های تحصیل، که بین دانشگاه ها و دوره ها متفاوت باشد، پرداخت کنید.


۲. چه مدارکی در دانشگاه های آلمان ارائه می دهند؟

تحت اصلاحات بولونیا، تمام دانشگاه های آلمان دارای درجه های شناخته شده بین المللی هستند. یک مدرک کارشناسی یا کارشناسی (لیسانس هنر / لیسانس علوم) معمولا شش ترم (سه سال) را برای تکمیل آماده می کند و این ها رایج ترین دوره های کارشناسی هستند. برای تحصیلات تکمیلی، یک کارشناسی ارشد یا کارشناسی ارشد (کارشناسی ارشد / کارشناسی ارشد) دو یا چهار ترم (یک یا دو سال) و یک دکترا (دکتر فلسفه) چهار تا شش ترم (دو تا سه سال) را ادامه خواهد داد.

مدارک تحصیلی بیشتر در دانشگاه های خاص آلمان نیز موجود است. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد کسب MBA (Master’s in Business Administration) در آلمان بدست آورید، از این راهنما در سایت سایت ما TopMBA.com بازدید کنید.

۳. چگونه می توانم در آلمان تحصیل کنم؟

شما می توانید طب رایگان را در هر دانشگاه دولتی در آلمان مطالعه کنید، اما نیاز به دانستن قوی در هر دو زبان آلمانی و انگلیسی، از جمله الزامات دیگر. برنامه های آموزش پزشکی در آلمان به درجه های لیسانس و کارشناسی ارشد تقسیم نمی شوند و برای تکمیل حداقل شش سال و سه ماه طول می کشد. فضاهای بسیار رقابتی هستند، با بسیاری از متقاضیان بیشتر از مکان. شما می توانید اطلاعات بیشتر در مورد شرایط، فرآیند درخواست، ساختار برنامه و بیشتر در مقاله چگونه پزشکی را در آلمان بخوانیم.

۴. شرایط ورود به مطالعه در آلمان چیست؟

برای تحصیل در خارج از کشور در آلمان، باید تحصیلات عالی تحصیلی یا Hochschulzugangsberechtigung (HZB) را نگه دارید. این صلاحیت می تواند در بسیاری از فرمت ها، مخصوصا برای دانشجویان بین المللی که مدارک تحصیلی خود را در یک کشور دیگر کسب کرده اند، باشد.

برای دانشجویان دوره کارشناسی آینده نویسی، دیپلم دبیرستان، گواهی پایان تحصیلات و یا نتیجه آزمون دانشگاهی معمولا کافی است. برای برنامه های تحصیلات تکمیلی، دانش آموزان باید مدرک کارشناسی را ارائه دهند. معمولا اگر مدارک تحصیلی شما به شما اجازه ورود به تحصیلات عالی در کشور شما را بدهد، این امر به شما اجازه می دهد تا به دانشگاه های آلمان اعتراض کنید. برای بررسی اینکه آیا شرایط فعلی شما برای تحصیل در آلمان شناخته شده است، از فرم موجود در این صفحه استفاده کنید.

اگر متوجه شوید که مدرک تحصیلی شما به رسمیت شناخته نشده است، قبل از انجام یک آزمون ارزیابی اجباری شناخته شده به عنوان Feststellungprüfung، می توانید دوره آمادگی در Studienkolleg را نیز بپذیرید. این ارزیابی شامل مناطقی است که مربوط به برنامه مورد نظر شما هستند و شما را برای تحصیل در دانشگاه آماده می کند.

اگر میخواهید برنامهیی را که به زبان آلمانی تدریس می شود (زبان آموزش اکثر دوره های کارشناسی در آلمان) انجام دهید، همچنین باید مهارت آلمانی خود را ثابت کنید (برای اطلاعات بیشتر به سوالات زیر مراجعه کنید).

علاوه بر مهارت زبان آلمانی و یک مدرک ورودی، شما همچنین ممکن است نیاز به ورود به شرایط خاص برنامه دانشگاهی خود را داشته باشید. این الزامات به شهرت مدرسه و برنامه وابسته است و می توان از طریق مشاهده اطلاعات برنامه در مجله دانشگاه و یا آنلاین آن را یافت.

۵. آیا باید به آلمانی صحبت کنم؟

زبان آموزش در اکثر دانشگاه های آلمان، آلمانی است. تمام دانش آموزانی که در یک برنامه آموزش آلمانی کار می کنند باید بتوانند دانش پایه ای از زبان را با استفاده از یک نتیجه آزمون زبان یا با استفاده از یک دوره آماده سازی نشان دهند. آزمونهای مهارت پذیرفته شده DSH (آزمون ورودی دانشگاه زبان آلمانی برای متقاضیان بین المللی)، TestDaF (تست آلمانی به عنوان یک زبان خارجی)، GDS (گیته دیپلم زبان آلمانی) و DSD (دیپلم زبان آلمانی از کنفرانس پایدار وزیر) از آموزش و پرورش و امور فرهنگی، سطح دوم). اگر فقط یک یا دو ترم در آلمان تحصیل می کنید، ممکن است لازم نباشد این شواهد را ارائه کنید.

اگر شما دانش محدودی از آلمانی دارید، می توانید برنامه انگلیسی زبان را در نظر بگیرید. تعداد زیادی از برنامه های آموزش انگلیسی در دانشگاه های آلمان، به خصوص در سطح تحصیلات تکمیلی، وجود دارد. اگر شما یک سخنران انگلیسی غیر مادری هستید، ممکن است لازم باشد مدارک زبان انگلیسی خود را با نتیجه ی TOEFL یا IELTS ارائه کنید. اگر مدرسه مورد نظر شما این کار را انجام دهد، آنها مدارک زبان انگلیسی را به عنوان یک نیاز ورودی فهرست می کنند.

با این حال، حتی اگر در انگلستان تحصیل کنید، توصیه می شود که اصول زبان آلمانی را یاد بگیرید تا بتوانید به طور موثر با ساکنین محلی ارتباط برقرار کنید.

۶. چگونه می توانم در دانشگاه های آلمان اعمال کنم؟

فرآیندهای پذیرش بین موسسات متفاوت است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که قبل از درخواست، اطلاعاتی را که توسط دانشگاه انتخاب شده تان دریافت کرده اید بررسی کنید. اگر شما قادر به پیدا کردن شرایط ورودی یک برنامه که می خواهید برای درخواست درخواست کنید یا مطمئن نیستید که چگونه درخواست کنید، از دفتر بین المللی دانشگاه (Akademisches Auslandsamt) دیدن کنید و یا اطلاعاتی را که به صورت آنلاین ارائه شده است را بخوانید یا به طور مستقیم با دفتر تماس بگیرید . کارمندان باید برای ارائه پشتیبانی و مشاوره در مورد هر موضوع مربوط به برنامه های دانشجویی بین المللی حضور داشته باشند.

به طور کلی، از شما خواسته خواهد شد که اسناد زیر را با برنامه خود ارائه دهید:

یک کپی گواهی از مدارک تحصیلات عالی خود (مانند دیپلم دبیرستان) و سایر مدارک مرتبط در زبان اصلی

یک مرور کلی از موضوعات و نمرات مدارک تحصیلی شما ترجمه شده است

یک عکس گذرنامه کپی پاسپورت شما (اطلاعات شخصی و شناسه عکس)

اثبات مهارت زبان (یک گواهی آزمون یا معادل آنلاین)

برای اکثر دانشگاه های عمومی آلمان، دوره درخواست برای ترم زمستان در اوایل ماه مه آغاز می شود و به اواسط ماه ژوئیه می رسد. برای مصرف تابستان، دوره کاربرد برنامه بین اوایل دسامبر و اواسط ژانویه است. شما باید انتظار داشته باشید یک یا دو ماه پس از پایان مهلت پذیرش یا رد صلاحیت رسمی دریافت کنید.

برای اطمینان از بهترین شانس پذیرش، مراقب باشید تمام اسناد درخواست شده را تهیه کنید، مطمئن شوید که تمام اسناد خود را تایید کرده اید (کپی اسناد نیز باید توسط مدرسه تحویل داده شود) و بررسی کنید که تمام اطلاعات خود را پر کرده اید درست قبل از ارسال درخواست شما.

۷. آیا برای تحصیل در آلمان نیاز به یک ویزای دانشجویی آلمانی دارید؟

این که آیا شما به یک ویزای دانشجویی آلمانی نیاز دارید بستگی به کشور شما دارد. اگر از یک کشور در اتحادیه اروپا یا EEA یا از سوئیس، نروژ، ایسلند یا لیختن اشتاین هستید، نیازی به یک ویزای دانشجویی ندارید. اگر از آمریکا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، اسرائیل، ژاپن یا کره جنوبی هستید، هنوز نیازی به یک ویزای دانشجویی ندارید، اما شما باید پس از ورود به آلمان، برای اجازه اقامت ثبت نام کنید. اگر از آندورا، برزیل، السالوادور، هندوراس، موناکو، سن مارینو یا تایوان هستید، اگر قبل از تحصیل یا بعد از تحصیل در آلمان کار می کنید، فقط به ویزا نیاز دارید. اگر کشور خودتان در بالا ذکر نشده باشد، باید حداقل سه ماه قبل از اینکه سفر می کنید برای یک روادید دانشجویی آلمانی درخواست کنید.

۸. کجا می توانم در آلمان تحصیل کنم؟

در مجموع ۴۲ دانشگاه آلمانی در رتبه بندی جهانی دانشگاه QS رتبه بندی شده است، به این معنی که شما انتخاب بزرگی از دانشگاه های برتر جهان را انتخاب می کنید. اگر می خواهید در یک شهر دانشجویی مشهور دنیا تحصیل کنید، ممکن است مونیخ یا برلین را در نظر بگیرید که هر دو در ۱۰ شهر برتر دنیا برای دانش آموزان در شاخص بهترین شهرهای دانشجویی QS رتبه بندی می کنند..

با این حال، بسیاری از مناطق آلمان با چیزی که ارائه می دهند، از جمله نوردراین وستفالیا (خانه شهرها مانند دوسلدورف و کلن)، بادن وورتمبرگ (خانه از اشتوتگارت)، بایرن (خانه مونیخ)، هس (خانه فرانکفورت am Main)، ساکسونی پایین (خانه هانوور)، ساکسونی (خانه درسدن) و هامبورگ (ایالت که هم یک شهر است).

برای کمک به انتخاب یک دانشگاه، رتبه بندی جهانی دانشگاه QS تحت موضوع دارای رتبه بندی برای ۴۶ موضوع از سال ۲۰۱۷ است – به سادگی محدودیت نتایج کشور را برای انتخاب تنها نهادهای آلمانی محدود کنید. شما همچنین می توانید از ابزار مقایسه استفاده کنید تا انتخاب های خود را بر روی عوامل مانند تنوع بین المللی و تاریخچه رتبه بندی محدود کنید.

۹. تفاوت بین یک دانشگاه و یک فاچوهچسچولن چیست؟

در حالیکه تمام برنامه های تحصیلی در آلمان منجر به کسب گواهینامه لیسانس یا کارشناسی ارشد (و یا معادل آلمانی) می شود، بعضی موسسات به نام فاچوهچسچولن وجود دارند که بیشتر به سمت یادگیری عملی هدایت می شوند. Fachhochschulen و یا دانشگاه های علوم کاربردی، معمولا درجه در زمینه هایی مانند مهندسی، علوم طبیعی و مدیریت کسب و کار ارائه می کنند. پیوستن به یک دانشگاه علوم کاربردی می تواند به شما ارتباط نزدیکتری با مخاطبین صنعت ارائه دهد و فرصت بیشتری برای یادگیری عملی، از جمله کارآموزی ارائه دهد. از طرف دیگر، اگر شما مایل به پیروی از یک حرفه تحصیلی هستید، ممکن است فاچوهچشلوئن بهترین گزینه باشد، زیرا تمرکز کمتر بر کار نظری است و آنها دکترا را نمی پذیرند.

۱۰. آیا هزینه تحصیل برای پوشش هزینه های زندگی در دسترس است؟

گرچه هزینه تحصیل در آلمان در دانشگاه های دولتی وجود ندارد، هنوز هم باید در نظر بگیرید که چگونه هزینه های زندگی را پوشش می دهید. اگر شما یک حامی یا حمایت از اعضای خانواده ندارید، فرصت های بی شماری برای به دست آوردن کمک هزینه تحصیلی برای پوشش این هزینه ها وجود دارد..

مدرک تحصیلی برای تحصیل در آلمان می تواند به روش های مختلفی بدست آید. دولت آلمان برای کمک به دانشجویان بین المللی از DAAD یا طرح Erasmus + کمیسیون اروپا کمک می بخشد، اما بسیاری از فرصت ها به طور مستقل توسط دانشگاه های آلمانی یا موسسات مالی خارجی ارائه می شود. گزینه های بودجه را در وب سایت دانشگاهی مورد نظر خود مرور کنید تا ببینید آیا آنها هر گونه بورس تحصیلی بین المللی را ارائه می دهند یا خیر – این اغلب بر اساس شایستگی، موضوع مطالعه و / یا کشور مبدأ اعطا می شود.

۱۱. در دوران تحصیل من کجا زندگی خواهم کرد؟

متاسفانه اکثر دانشگاه های آلمان خوابگاه برای ثبت نام دانش آموزان ارائه نمی دهند. این به این معنی است که پیدا کردن محل اقامت شماست. با توجه به هزینه کمتر برای تحصیل در آلمان، اجاره به احتمال زیاد بزرگترین هزینه ماهانه شما خواهد بود و این بستگی به اینکه بخشی از کشور شما در آن زندگی می کنند متفاوت است. در شهرهای بزرگ آلمان غربی (یعنی دوسلدورف، کلن و غیره) و کوچکتر شهرهای مورد علاقه ی دانشجویان مانند هایدلبرگ و فرایبورگ باید انتظار داشته باشید کمی بیشتر از شما در آلمان شرقی (یعنی برلین) زندگی کنید.

در هنگام جستجوی اقامت در آلمان، باید مسکن دانشجویی، مسکن مشترک یا آپارتمان را در نظر بگیرید. یک آپارتمان نامشخص گران ترین انتخاب است، و معمولا در این منطقه در حدود ۳۵۰-۴۰۰ یورو (~ ۳۰۰-۳۴۰ دلار) در ماه هزینه می شود. مسکن مشترک در یک ماه در حدود ۲۵۰-۳۰۰ یورو (~ ۲۱۰-۲۵۰ دلار) ارزان تر است، در حالیکه خوابگاه های دانشجویی یک ماه کمتر از ۲۰۰-۲۵۰ یورو (۱۷۰-۲۱۰ دلار) هزینه دارند.

اگر با پیدا کردن مسکن مبارزه می کنید، می توانید برای جایی که موقتا برای چند روز یا چند هفته اول در کشور پوشش می دهید، جستجو کنید. در این موارد، مسکن اضطراری ممکن است توسط دانشگاه ارائه شده باشد یا شما می توانید از تخت خواب، گشت و گذار، اقامت در یک خوابگاه، B & B یا هتل استفاده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پیدا کردن محل اقامت، این مقاله را در وب سایت DAAD ببینید. شما همچنین می توانید از Find-in-de برای پیدا کردن محل اقامت استفاده کنید که شامل اطلاعات، آدرس ها و جزئیات برنامه در انتخابی گسترده ای از اقامتگاه های دانشجویی در آلمان می باشد.

۱۲. آیا می توانم در طول تحصیلاتم در آلمان کار کنم؟

بله، تو میتونی. اگر شما یک دانشآموز تمام وقت اروپایی یا اروپایی (و یا از ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ یا سوئیس) هیچ محدودیتی وجود ندارد که در آن و یا زمانی که بتوانید کار کنید. اگر شما یک دانش آموز تمام وقت از خارج از اتحادیه اروپا هستید، شما فقط می توانید تا ۱۲۰ روز کامل یا ۲۴۰ روز نیم ساله در هر سال کار کنید تا قبل از اینکه برای اجازه کار درخواست بدهید. پس از کسب کار در آلمان، شما باید با اداره اشتغال آلمان تماس بگیرید تا شرایط قانونی را بیاموزید.

 

۱۳. آیا می توانم در تحصیلاتم در آلمان بمانم؟

بله پس از اتمام تحصیلات خود در آلمان به عنوان یک دانشجوی بین المللی، می توانید درخواست اجازه اقامت خود را برای اقامت در کشور و برای مدت ۱۸ ماه دیگر انجام دهید. اگر در این مدت در آلمان کار کنید، باید اطمینان حاصل کنید که ویزا، مجوز اقامت یا کار شما را تأیید کنید تا اطمینان حاصل شود که در کشور به طور قانونی زندگی می کنید. 

معین

محصولات محبوب

پاسخی بگذارید