اقامت دائم در آلمان چگونه است؟

شرایط اقامت دائم در آلمان

برای اینکه بتوانیم اقامت دائم در آلمان به صورت قانونی داشته باشیم باید چند نکته را مد نظر قرار بدهیم بات ما همراه باشید تا این نکات را مورد بررسی قرار دهیم :

آلمان چگونه کشوری است؟

کشور آلمان با جمعیتی بالغ بر 82.6 میلیون نفر، یکی از برترین اقتصادهای دنیا به شمار می رود و این امر افزایش تولید ناخالص ملی و به روز بودن تکنولوژی در شرکت ها و صنایع آلمان و همچنین نیاز به نیروی متخصص کار خارجی را می طلبد. غول های اقتصادی آلمان همچون مجموعه عظیم BMW در شهر مونیخ آلمان و بنز در شهر اشتوتگارت و فولکس واگن در شهر ولفسبورگ این کشور قرار دارند. در واقع هر جا ثروت از طریق تکنولوژی و صنعت به دست آید، حضور نیروی کار متخصص در آن کشور واجب است.

آیا اقامت آلمان به صورت کاری برای من مناسب است؟

دولت آلمان برای اینکه از کمبود نیروی کار رنج نبرد، در سال 2016 طرحی در مجلس پایتخت به تصویب رساند که در آن نیروهای متخصص خارج از آلمان می توانند به مدت 6 ماه در این کشور مشغول جستجوی کار شوند و اقتصاد آلمان را همچنان سرپا نگه دارند. حالا شما دوست عزیز برای اینکه بخواهید برای اقامت کاری کشور آلمان اقدام کنید باید شرایطی داشته باشید.

اگر شما دارای تخصصی هستید و فکر میکنید در بازار کار آلمان نیازمند تخصص شما هستند، میتوانید برای این ویزا (اقامت دائم آلمان – Blue Card) اقدام نمایید.

بلوکارت یا همان کارت اقامت دائم آلمان کارتی است که به شما امکان اقامت دائم به همراه خانواده درجه یک را به شما میدهد. کسانی که برای این نوع اقامت میخواهند اقدام نمایند باید حداقل 1 سال سابقه کاری مفید در ایران داشته باشند. حداقل مدرک تحصیلی شما هم باید کارشناسی (هر رشته ای باشه فرقی نمیکنه) باشد.

دارا بودن تمکن مالی به میزان 4320 یورو(برای هزینه مخارج شما در طی این 6 ماه) یکی دیگر از شرایط اخذ اقامت دائم کشور آلمان است. جایگزینی برای تمکن مالی وجود دارد و آن این است که شما باید در کشور آلمان آشنا یا دوستانی داشته باشید که هزینه ها و مخارج شما را در طول این 6 ماه بر عهده بگیرند.

برای اخذ این اقامت دولت آلمان و سفارت آلمان در تهران از شما مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی نمی خواهد. شما باید برای مصاحبه در شرکت های آلمانی به زبان آلمانی تا حد قابل قبولی تسلط داشته باشید. برای این کار نیازی به کلاس های حضوری زمانبر نیست و شما میتوانید پکیج آموزشی 90 ساعت گرامر و مکالمه آلمانی زبان را برای آموزش زبان آلمانی تهیه کنید و مطمئن باشید گلیم خودتان را میتوانید با این پکیج به طور کامل از آب بکشید.

برای اخد بلو کارت یا اقامت دائم آلمان چه کارهایی باید انجام بدهم؟

اول بایستی ویزای جستجوی خود را از سفارت آلمان در تهران دریافت کنید. بعد از اینکه شما به آلمان آمدید، بایستی در مصاحبه های حضوری کاری شرکت های آلمانی که قبلا برای آن ها رزومه پر کرده اید را انجام بدهید. معمولا مصاحبه به زبان آلمانی است( اگر تخصص شما آی تی است، صحبت کردن شما به زبان انگلیسی هم تا حدی الزامی است).

بعد از انجام چند مصاحبه در شرکت های مختلف اگر یک کارفرما وضعیت شما را مثبت ارزیابی کند، کارفرما می تواند با شما قرارداد کاری ببندد.

شما به همراه قرارداد کاری(Arbeitsvertrag) و کارفرما(Arbeitgeber) برای اخذ ویزای کاری یکساله به اداره خارجی ها ( Auswärtiges Amt) مراجعه کنید. در آنجا شرایط شما سنجیده می شود و برای یک سال به شما ویزای کاری آلمان داده می شود.

اداره خارجی ها آلمان

آیا میتوانم در کنار کارم به ادامه تحصیل مشغول شوم؟

در کنار شغلتان، اداره مهاجرت شهر محل سکونت به شما اجازه تحصیل در دانشگاه ها را نمی دهد و فقط شما با ویزای کاری مجاز به کار کردن هستید.

میانگین دستمزد برای حرفه های مختلف در کشور آلمان چقدر است؟

اقامت آلمان
اقامت دائم در آلمان چگونه است؟

در بخش پزشکی:

در کشور آلمان حقوق و دستمزد افرادی که در سال اول استخدام در بیمارستان های عمومی، بیمارستان های دانشگاهی، بیمارستان های خصوصی و بیمارستان های تحت نظارت کلیسا یا سازمان مذهبی کار میکنند بسیار زیاد نیست. در سال اول، پزشکان تقریبا 4000 یورو در ماه دریافت خواهند کرد و پس از 3-5 سال این درآمد می تواند به بیش از 5000 یورو در ماه برسد.

با اضافه کاری یک  پزشک متخصص (Facharzt) میتواند در بیمارستان دانشگاه در حدود 5600 یورو در ماه شروع کند، و حداکثر تا 7000 یورو در ماه در 12 سال سابقه کاری افزایش می یابد.

مهندسان:

حقوق و دستمزد مهندسان معمولا 64000 یورو در سال است. حقوق این افراد با توجه به نقش و تجربه آنها در سال های فعالیت کاریشان افزایش می یابد. برای مثال، یک مدیر فنی می تواند سالانه 138000 تا 168000 یورو کسب درآمد کند.

میانگین دستمزد رابطه مستقیمی با تخصص شما و آنچه انجام میدهد دارد. به طور مثال برای افراد متخصص IT  که 5 سال سابقه کاری دارند، سالیانه 55 هزار یورو درآمد دارند. این رقم برای دریافت کارت اقامت دائم آلمان کافی می باشد. جهت ثبت نام کارت اقامت دائم آلمان به اینجا مراجعه کنید.

  • رزومه من در کشور آلمان توسط چه سازمانهایی بررسی میشه؟

رزومه شما بعد از اینکه در سایت های کاریابی آلمان بارگزاری شد، توسط کارفرماهای آلمانی (Arbeitgeber)  تحت عنوان  Job Seeker بررسی می شود. همچنین در سایت آژانس کاریابی آلمان بعد از اینکه شما به عنوان جستجوگر کار در آلمان(Registrieren als Bewerber) ثبت نام شدید، برای تایید آدرس پستی شما یک نامه  از طرف آژانس که همراه با یک کد شناسه منحصر به فرد است به آدرس پستی شما ارسال می شود(معمولا حداکثر 3 هفته طول میکشد تا به دست شما برسد).

شما بعد از وارد کردن کد داخل نامه در داخل پروفایل کاربری در سایت آژانس کاریابی آلمان، پروفایل شما تایید و از این به بعد می توانید رزومه خود را در پروفایلتان  به ثبت برسانید و منتظر دریافت جاب آفر باشید.

نمونه نامه آژانس کاریابی آلمان میتوانید در زیر ببینید.

اقامت دائم در آلمان چگونه است؟
اقامت دائم در آلمان چگونه است؟
  • بعد از پیدا کردن کار در کشور آلمان چگونه می توانم ویزای کار آلمان بگیرم؟

بعد از امضای قرداد با کارفرما، با به همراه داشتن پاسپورت، ویزا و قرارداد کاری به اتفاق کارفرما راهی اداره خارجی ها یا همان  Auswärtiges Amt می شوید.

99 درصد کارفرماها روال اخذ ویزای کاری برای کارمندانشان را می دانند.  با پر کردن فرم درخواست صدور ویزای کاری از طرف اداره خارجی ها، کار کارفرما و شما در این اداره  به اتمام میرسد. کمتر از یک هفته طول میکشد تا ویزای کاری شما صادر بشود. بعد از صدور منتظر مامور اداره پست آلمان باشید تا به زودی به دستتان برسد.

  • آیا می توانم خانواده را هم با خود به آلمان بیاورم؟

بعد از صدور ویزای یک ساله کاری، اگر شما می خواهید خانواده درجه یک حود را به آلمان بیاوردید باید برای اخذ بلوکارت یا کارت اقامت دائم آلمان هم اقدام کنید.

روال اخذ بلو کارت اینجا به صورت کامل توضیح داده شده است.  با به همراه داشتن بلوکارت شما دیگر نیازی به ویزا نخواهید داشت و می توانید خانواده درجه یک خود را به آلمان بیاوردید.

  • برای ایجاد رزومه کاری به زبان آلمانی چگونه باید اقدام کنم؟

شما با استفاده از وی سایت lebenslauf.com  میتوانید به صورت رایگان به زبان آلمانی در هر تخصصی رزومه حرفه ای درست کنید. برای این کار بعد از مراجعه به وب سایت و اتنخاب تم مورد نطر برای رزومه خود، طبق عکس زیر رزومه خود را بنویسید.

  • اهمیت زبان آلمانی در مهاجرت کاری به کشور آلمان چگونه است؟

اجاره منزل در آلمان چقدر است و چگونه میتوان منزل مناسبی پیدا کرد؟

میانگین اجاره مسکن در کشور آلمان حدودا 350 یورو در ماه است. البته این مبلغ به خیلی چیزها بستگی داره: شهر سکونت، منطقه سکونت، نوع مسکن، و خیلی چیزهای دیگر.

چند وب سایت برای اجاره مسکن در آلمان معرفی میکنم:

اقامت دائم در آلمان چگونه است؟
اقامت دائم در آلمان چگونه است؟

www.immobilienscout24.de : این وب سایت معروفترین وب سایت اجاره مسکن در آلمان است و به جرات میتوانم  بگویم در آلمان هر کسی میخواهد در آلمان مسکن اجاره کند اولین وب سایتی که میبیند همین وب سایت است. با انتخاب و فیلتر در قسمت بالای سایت شما میتوانید مسکن مورد علاقه خود را پیدا کرده و برای قولنامه یا همان Wohnungsrechnungen با صاحب خانه در ارتباط باشید.

www.immobilie-richtig-verkaufen.de:  دومین وب سایت برای اجاره مسکن در آلمان است که بالغ بر بیش از 500 هزار بازدید کننده دارد.

  • می خواهم اتومبیل در آلمان بخرم، کجا باید بروم؟

وب سایت Autoscout24.de  یکی از معروفترین وب سایت های اجاره و خرید اتومبیل در آلمان است. با این وب سایت شما اتومبیلی از 3000 یورو تا 2 میلیون یورو پیدا خواهید کرد. پیشنهاد میکنم حتما نگاهی به این سایت بیندازید.

  • میانگین هزینه های زندگی در آلمان چقدر است؟

اقامت آلمان
اقامت دائم در آلمان چگونه است؟
جدول زیر میانگین هزینه های زندگی در سال 2018 در کشور آلمان را نشان می دهد:
323 یورو در ماهاجاره و خدمات
168 یورو در ماهغذا و نوشیدنی
42 یورو در ماهلباس
20 یورو در ماهمنابع آموزشی
94 یورو در ماهخودرو و حمل و نقل عمومی
80 یورو در ماهبیمه درمانی، هزینه های پزشکی، پزشکی
31 یورو در ماهتلفن، اینترنت، تلویزیون
61 یورو در ماهتفریح، فرهنگ، ورزش
819 یوروجمع

پس برای یک زندگی حداقلی شما نیازمند به درآمد بالای 2000 یورو در ماه دارید.

  • شرایط کار در شرکت های آلمانی چگونه است؟

شرایط کار در شرکت های آلمانی بسیار جدی است. شما بایستی نظم خوبی در اجرای قوانین شرکت داشته باشید تا بتوانید در آنجا به کار در آن شرکت ادامه بدهید.

ساعات کاری در اکثر شرکت های آلمانی 9 صبح تا 5 بعدازظهر می باشد. برای رفت و آمد هم از طریق BUS ،S-Bahn  و U-Bahm  که به ترتیب اتوبوس شهری، قطار خیابانی  و متروی زیر زمینی آلمان است می توانید استفاده کنید. از سایت bahn.de اقدام به خرید بلیط کنید.

  • آیا به فرزندانم ویزای اقامت داده می شود؟

اکثر افراد برای اینکه به  اقامت آلمان برسند فرزندان خود را در کشور آلمان به دنیا می آورند. این باور کاملا اشتباهه که اگر فرزند شما در آلمان به دنیا آمد، اداره خارجی ها به شما و همسرتان ویزا میدهد. این قانون دیگر وجود ندارد و من پیشنهاد میکنم در 3 سال اول زندگی در آلمان سعی کنید قوانین مدنی و اجتماعی آلمان را خوب بشناسید.

دوره آموزشی گرامر سطح A1: همین الان رایگان زبان آلمانی را یاد بگیرید.


سوالی دارید یا می‌خواهید با ما در تماس باشید؟
در صورتی که سوالی دارید می‌توانید از طریق ایمیل Info@almanizaban.com و یا شماره تلفن‌های 05136034095-05136011051 با ما در تماس باشید در صورت مشغول بودن لطفاً کمی شکیبا باشید

مجتبی نوا

محصولات محبوب

پاسخی بگذارید